Visar inlägg med etiketten " design"

Ny logotyp

jan 11, 2015   |   av admin   |   Blogg  |  Kommentarer inaktiverade för Ny logotyp

Jag har skissat på ett flertal företagslogotyper sedan jag startade min översättningsfirma 2009, men aldrig känt mig tillräckligt nöjd med någon av dem för att implementera den. Nu tror jag dock att jag träffat rätt, och efter att ha skissat och lekt runt med den i några veckor känner jag att min senaste design är bra nog:

Logotyp

De tre bergen är löst baserade på Mt. Fuji, och är tänkta att symbolisera de tre språk jag arbetar med: japanska, engelska och svenska. Svenska är mitt modersmål, japanska mitt arbetsspråk och passion, och engelskan fungerar till stor del som en brygga mellan de två, i och med att de flesta ordböcker och andra språkresurser är skrivna på engelska.

Smärre justeringar av logotypen kan eventuellt komma att ske, men nu känner jag att jag har en fräsch och uppdaterad skrud att skrida in i det nya året med.

Webbshop med japanska ordspråk

sep 17, 2011   |   av admin   |   Blogg  |  2 kommentarer

Eftersom jag har ett så stort intresse för det japanska språket och för Japan i stort och dessutom länge tyckt om konst och design, har jag satt upp en liten webbshop med tryck med japanska ordspråk. Jag har själv tryck med japanska tecken på väggen hemma och tycker att det är riktigt snyggt.

Just nu innehåller butiken ett dussintal affischer med japanska ordspråk av olika slag, men jag kommer att lägga upp fler allt eftersom. Kanske kan jag skapa andra sorters produkter också. Förslag på designidéer mottages tacksamt!

EDIT: Jag uppdaterar butiken efterhand med nya produkter – ordspråksaffischer, muggar och vad jag nu kan komma på.